Docenten

Yannick Wagenaar

Yannick Wagenaar (1990) is oprichter en eigenaar van 010 DANCE Programm. Hij is een energieke dansdocent en bevlogen ondernemer die er altijd voor zorgt dat dansplezier op de eerste plaats komt.

Voordat Yannick in 2012 zijn diploma behaalde aan de ArtEZ Dansacademie in Arnhem (opleiding Dancer/Maker) studeerde hij onder andere aan de Nationale Ballet Academie in Amsterdam en de ArtEZ Vooropleiding. Zijn eerste podiumervaring bij een professioneel dansgezelschap deed Yannick op als stagiair bij Introdans in Arnhem. Later danste hij bij o.a. Scapino Ballet Rotterdam, Conny Janssen Danst en Sally Dansgezelschap Maastricht.

Tegenwoordig werkt Yannick bij Scapino Ballet Rotterdam op de afdeling Educatie & Publiek waar hij verantwoordelijk is voor de ontwikkeling en het beleid van het educatieve aanbod en de randprogrammering. 

In de afgelopen jaren was Yannick verbonden aan verschillende onderwijsinstituten met een focus op talentontwikkeling. Zo was hij werkzaam als Talent Scout van de Vooropleidingen Dans van Codarts Hogeschool voor de Kunsten waar hij tevens de lessen moderne danstechniek en modern repertoire verzorgde. Daarnaast was hij als docent verbonden aan o.a. het Nederlands Dans Theater (educatie & talentontwikkeling), de ArtEZ Vooropleiding Dans Enschede en het Albeda Dans College.

Yannick is een veelgevraagd gastdocent -en choreograaf bij o.a. Talvandansen, Korzo/Crosstown, Summerdance Groningen, Schrit_tmacher Festival, Holland Dance Festival, Studio IN Dans en Kunstbende.

010Team

Thomas van der linden

Thomas studeerde o.a. aan ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten en was te zien in voorstellingen van Gross Dance Company, Lonneke van Leth en Delattre Dance Company. Tevens is geeft hij les op de vooropleidingen dans van Codarts en ArtEZ. Bij 010 DANCE Programm verzorgt Thomas de lessen Modern voor gevorderden.

Tamar Riani

Tamar rondde in 2016 de opleiding Docent Dans af bij Codarts Hogeschool voor de Kunsten. Ze geeft les bij o.a. Scapino Ballet Rotterdam en is een gecertificeerd Gyrotonic- en Gyrokinesis trainer. Tamar geeft de lessen modern en contemporary op de woensdagavond.

Maria Sartzetaki

Maria is een docent en choreograaf uit Griekenland. Ze studeerde zowel aan de Fontys Dance Academy als aan de Universiteit van Amsterdam. Op dit moment is Maria onderdeel van de Rotterdamse artist community Time Window en is zij onze balletdocent. 

Caya Brunings

Caya studeerde in 2019 af aan de opleiding Docent Dans van de ArtEZ Dansacademie in Arnhem. Ze is ervaren in verschillende stijlen, waaronder ballet, modern, jazz, choreografie en improvisatie. Caya is een van de vaste 010docenten en verzorgt een groot aantal lessen moderne dans.

Gastdocenten

Menghan Lou

Menghan danste bij het Nederlands Dans Theater in Den Haag. Tegenwoordig werkt hij als choreograaf. Menghan gaf een workshop repertoire van NDT tijdens de Rotterdam Dance Intensive in 2019. 

Merijn de Kok

Merijn verzorgt de lessen Jazz tijdens verschillende Dance Intensives. Ze studeerde aan de Fontys Dansacademie te Tilburg en heeft gedanst bij o.a. Hans Klok, Sensation en het Holland Show Ballet. Tegenwoordig werkt Merijn o.a. als docent jazz en didactiek bij het Albeda Dans College.

Bryndis Ragna Brynjolfsdottir

Jarenlang was de IJslandse Bryndis een gezichtsbepalende danser van Scapino Ballet Rotterdam. Tijdens een van onze Dance Intensives gaf zij een workshop repertoire van dit wereldberoemde dansgezelschap.

Jockey Latukolan

Jockey studeerde in 2013 af aan het Albeda Dans College waar zij inmiddels zelf lesgeeft. Ze verzorgt de lessen Urban aan de opleiding Dansinstructeur. Voor deze zelfde dansstijl is Jockey een graag geziene gast bij verschillende Rotterdam Dance Intensives.

Mateus Krijgsman

Mateus is student aan het Albeda Dans College in de richting Dansinstructeur. Hij loopt stage bij de lessen Dance Workout.

Nikki Jansen

Nikki studeerde af aan de Codarts Hogeschool voor de Kunsten en volgde daar de opleiding tot Docent Dans. Naast haar werk dansdocent is ze werkzaam als Educatie Medewerker bij Scapino Ballet Rotterdam. Nikki verzorgt regelmatig onze balletlessen.

Mara Hulspas

Mara studeerde aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag en danste bij Introdans en Scapino Ballet Rotterdam. Als gastdocent geeft Mara de lessen Improvisatie.

Nikki de Graaf

Nikki is als gastdocent Modern verbonden aan 010 DANCE Programm. Ze studeerde aan de Northern School of Contemporary Dance in Engeland en heeft haar eigen dansgezelschap (NDG Company) in Arnhem en geeft ze les aan de vooropleiding Twentyfour Dance Education in Ede.

Jadinda Vermeer

Jadinda genoot haar opleiding aan de APO Arts Academy in Melbourne en danste bij o.a. het wereldberoemde Moulin Rouge in Parijs. Tijdens de Dance Intensives verzorgt Jadinda de lessen Showdance.

Matthew Decuyper

De Vlaamse Matthew is als gastdocent Urban Contemporary verbonden aan 010 DANCE Programm. Hij studeerde aan de Codarts Dansacademie. Tegenwoordig werkt hij als freelance docent en choreograaf in Antwerpen.

Margriet de Rijk

Als mede-oprichter stond Margriet aan de wieg van 010 DANCE Programm. Ze verzorgde er 4,5 jaar lang verschillende danslessen en workshops. Zij danste bij o.a. Herman van Veen, de Dutch Don’t Dance Division en LaMelis. Naast docent is Margriet ook lichaamsgericht coach.

Marjolein Teepen

Marjolein is vooral bekend van musicals als Evita, Cats en We Will Rock You. Meerdere keren was zij te gast bij 010 DANCE Programm als docent Musicaldans.

Monica Van Leeuwen

Monica geeft al meer dan 20 jaar les in o.a. klassiek ballet, jazz en pilates. Ze studeerde aan Codarts Hogeschool voor de Kunsten en is tevens gecertificeerd PBT teacher en Les Mills Instructor. Monica was een lange tijd de vaste balletdocent van 010 DANCE Programm.

Scroll naar boven