Docenten

Yannick Wagenaar

Yannick Wagenaar (1990) is de eigenaar van 010 DANCE Programm. Hij is een bevlogen en energieke dansdocent en zorgt er altijd voor dat dansplezier op de eerste plaats komt.

Voordat Yannick in 2012 zijn diploma behaalde aan de ArtEZ Dansacademie in Arnhem (opleiding Dancer/Maker) studeerde hij onder andere aan de Nationale Ballet Academie in Amsterdam en de ArtEZ Vooropleiding. Zijn eerste podiumervaring bij een professioneel dansgezelschap deed Yannick op als stagiair bij Introdans in Arnhem. Later danste hij bij o.a. Scapino Ballet Rotterdam, Conny Janssen Danst en Sally Dansgezelschap Maastricht.

Tegenwoordig werkt Yannick als docent moderne danstechniek en repertoire bij Codarts Hogeschool voor de Kunsten. Tevens werkt hij als docent en repetitor bij Scapino Ballet Rotterdam waar hij educatieve workshops geeft en choreografieën bij andere groepen en dansopleidingen instudeert. Yannick verzorgt de lessen moderne danstechniek bij de opleidingen Allround Danser en Dansinstructeur van het Albeda Dans College. Sinds 2016 geeft hij namens The Institute for Quality Leadership regelmatig leiderschapsworkshops d.m.v. dans aan verschillende internationale bedrijven. Als Yannick niet voor de klas staat, maakt hij podcasts over dansvoorstellingen.

Van 2014 tot 2018 was Yannick als docent moderne danstechniek verbonden aan de Vooropleiding Theaterdans in Enschede. Ook was hij voorheen werkzaam bij de afdeling Educatie & Talentontwikkeling van het Nederlands Dans Theater in Den Haag.

Naast zijn werk als docent werkt Yannick ook als freelance choreograaf. Zijn choreografieën zijn te herkennen aan een energieke danstaal met een technische fundering, up-tempo muziek en dynamische groepsstukken. Yannick maakt choreografieën voor een gevarieerd type danser en wisselend publiek. Zo is zijn schoolvoorstelling De Danskriebel (gecreëerd voor Stichting De Dansloods, Gouda) speciaal gemaakt voor de onderbouw van het primair onderwijs, maar creëert hij ook werk voor een volwassen publiek. Bij de dansopleidingen waar hij werkt, maakt hij jaarlijks verschillende choreografieën voor eindvoorstellingen en presentaties.

Yannick is een veelgevraagd gastdocent -en choreograaf bij o.a. Talvandansen, Korzo/Crosstown, Summerdance Groningen, Schrit_tmacher Festival, Holland Dance Festival, Studio IN Dans en Kunstbende.

Gastdocenten

Margriet de Rijk

Als mede-oprichter stond Margriet aan de wieg van 010 DANCE Programm. Ze verzorgde er 4,5 jaar lang verschillende danslessen en workshops. Zij danste bij o.a. Herman van Veen, de Dutch Don’t Dance Division en LaMelis. Naast docent is Margriet ook lichaamsgericht coach.

Jamy Schinkelshoek

Jamy geeft regelmatig repertoire workshops van het Arnhemse dansgezelschap Introdans. Ze is vaak te gast geweest bij onze Dance Intensives en zorgt er altijd voor dat iedere danser een uitdagende danservaring beleeft. Zelf genoot Jamy haar opleiding aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag.

Menghan Lou

Menghan danste bij het Nederlands Dans Theater in Den Haag. Tegenwoordig werkt hij als choreograaf. Menghan gaf een workshop repertoire van NDT tijdens de Rotterdam Dance Intensive in 2019. 

Merijn de Kok

Merijn verzorgt de lessen Jazz tijdens verschillende Dance Intensives. Ze studeerde aan de Fontys Dansacademie te Tilburg en heeft gedanst bij o.a. Hans Klok, Sensation en het Holland Show Ballet. Tegenwoordig werkt Merijn o.a. als docent jazz en didactiek bij het Albeda Dans College.

Bryndis Ragna Brynjolfsdottir

Jarenlang was de IJslandse Bryndis een gezichtsbepalende danser van Scapino Ballet Rotterdam. Tijdens een van onze Dance Intensives gaf zij een workshop repertoire van dit wereldberoemde dansgezelschap.

Jockey Latukolan

Jockey studeerde in 2013 af aan het Albeda Dans College waar zij inmiddels zelf lesgeeft. Ze verzorgt de lessen Urban aan de opleiding Dansinstructeur. Voor deze zelfde dansstijl is Jockey een graag geziene gast bij verschillende Rotterdam Dance Intensives.

Mara Hulspas

Mara studeerde aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag en danste bij Introdans en Scapino Ballet Rotterdam. Als gastdocent geeft Mara de lessen Improvisatie.

Nikki de Graaf

Nikki is als gastdocent Modern verbonden aan 010 DANCE Programm. Ze studeerde aan de Northern School of Contemporary Dance in Engeland en heeft haar eigen dansgezelschap (NDG Company) in Arnhem en geeft ze les aan de vooropleiding Twentyfour Dance Education in Ede.

Jadinda Vermeer

Jadinda genoot haar opleiding aan de APO Arts Academy in Melbourne en danste bij o.a. het wereldberoemde Moulin Rouge in Parijs. Tijdens de Dance Intensives verzorgt Jadinda de lessen Showdance.

Matthew Decuyper

De Vlaamse Matthew is als gastdocent Urban Contemporary verbonden aan 010 DANCE Programm. Hij studeerde aan de Codarts Dansacademie. Tegenwoordig werkt hij als freelance docent en choreograaf in Antwerpen.

Marjolein Teepen

Marjolein is vooral bekend van musicals als Evita, Cats en We Will Rock You. Meerdere keren was zij te gast bij 010 DANCE Programm als docent Musicaldans.

Scroll naar top